Voeding in voedsel 1

Door Jim Mac Donald, gepubliceerd in de Keshe Times juni 2019

De centrale vraag van dit wetenschappelijke artikel is: kunnen we de voedingswaarde van voedsel dat we verbouwen verbeteren door GaNS te gebruiken?

Procedure:

Voor deze tests zijn twee batches Daikon-radijs gebruikt: één werd behandeld met LP (Plasma Radish) en geweekt in gedestilleerd water (Plain Radish). De LP is gemaakt van een mengsel van CO2 + ZnO + CH3 en oceaan-GaNS.
Beide werden bewaterd met een standaard voedingsoplossing van Aquaponics (Ca, N, Fe, K, Mg, S, P, Ba, Zn, Cu).

De zaden zijn 24 uur geweekt in een 0,2% LP-oplossing. Na het weken werden de zaden op kokosvezelmatten gelegd en vervolgens op de kweektrays en bewaterd met 0,02% van dezelfde LP. De gewone radijzen werden alleen geweekt en bewaterd met gedestilleerd water en dezelfde voedingsoplossing.

Nadat de spruiten waren opgekweekt, werden ze uit de kokosvezel gehaald, gewassen en het overtollige water verwijderd.

Resultaten:
De onbehandelde radijs produceerde iets meer (6g of 470g = 1%)

Het materiaal is getest in het Environmental Analysis Laboratory van de University in Lismore (Australië). De resultaten tonen de waarden voor plasmaradijs versus gewone radijs:

Stikstof: hetzelfde
Fosfor: hoger
Kalium: lager
Zwavel: hetzelfde
Ca: hoger
Magnesium: hoger
Natrium: lager
C: veel hoger
Cu: hoger
Zn: hoger
Mangaan: hoger
Fe: hoger
Silicium: hoger
Houdbaarheid: 3x langer

Normaal gesproken is de houdbaarheid van radijskiemen in de koelkast bij 4ºC 14-16 dagen; de Plasma-radijs was 45 dagen houdbaar, wat 3 keer langer is. Volgens de plasmawetenschap behouden de cellen hun vitaliteit zolang hun magnetische zwaartekrachtvelden intact zijn. Wanneer deze velden instorten, vallen de cellen snel uiteen. Het mineraalgehalte van planten is van vitaal belang voor het onderhoud van de Magrav-velden en de houdbaarheid.

Om de voedingswaarden beter te kunnen begrijpen, heeft Jim wat onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van voedingswaarden in de afgelopen 90 jaar: zijn voorbeelden (appels, kool, sla, tomaten en spinazie) lieten een daling van meer dan 80% in voedingswaarde zien over de 70 jaar (1927 tot 1997). Bedenk dat het verlies aan voedingswaarde van voedsel een oorzaak kan zijn van de algehele achteruitgang van de gezondheid in onze samenlevingen die tegelijkertijd optreedt. Het is duidelijk dat conventionele chemische landbouw (kunstmest, pesticiden, herbiciden en ggo’s) de laagste voedingswaarden oplevert. Biologische landbouw en permacultuur geven betere resultaten.

Dit experiment laat duidelijk zien dat de toepassing van GaNS zorgt voor gelukkigere planten die meer voedingsstoffen verzamelen, een langere houdbaarheid hebben en ons beter voeden – maakt ons ook gelukkiger.

En dit onderzoek is echt belangrijk omdat het een manier laat zien waar meer in kwantiteit en kwaliteit kan worden geproduceerd met minder input (mest + pesticiden + herbiciden = $$$). Onthoud dat de inspanningen van de Keshe Foundation Agriculture zijn om de voedselzekerheid en gezondheid voor iedereen te verbeteren als een stap op weg naar wereldvrede.

Reflectie:

M.Keshe merkt op dat onderzoek door de Keshe Foundation Agriculture heeft aangetoond dat specifieke GaNS-verhoudingen en -mengsels specifieke resultaten opleveren – dus er lijkt geen ‘one size fits all’-oplossing te zijn, ook al passen de meeste mensen de basis-GaNS toe, met uitzondering van van CuO en ze hebben goede resultaten.

Om de juiste GaNS-mix te bepalen, kun je kijken naar de voedingswaarde van de plant die je wilt kweken. Voor de Daikon radijs zijn Ca en Vitamine C hoog. Vervolgens ontwerp je je GaNS om die voorwaarden te verbeteren; toevoeging van GaNS-Ca en -vitamine C aan de basismix.

Maar in zijn observaties is er nog een andere, nog belangrijkere deuropening: als we planten kweken en we houden van ze en we willen ze een goed leven geven, dan willen de planten ons ook goed doen. Dit kan ook een reden zijn waarom de voedingswaarde van de plant op beide manieren verandert: toevoegen van wat gunstig is voor ons en verminderen van wat niet is, zoals natrium in de bovenstaande tabel.

Zoals Anastasia ons al liet zien is er een existentieel verschil tussen planten die groeien voor geld en planten die groeien voor een mens – hetzelfde als wij: we gedijen als we werken om onze gaven te delen en we verschrompelen weg als we werken voor geld!

Dit blog is slechts een voorbeeld hoe je de gans toe kunt passen voor je gezondheid. Lumion Creations is slechts een boodschapper en dus niet aansprakelijk voor ongewenste effecten die zouden kunnen optreden. Informeer jezelf goed voor je gans voor je gezondheid gaat gebruiken! 

Translate »