Nanocoating met vuur

maxresdefault

 

Voor deze bewerking gebruiken we een handbrander met een vlam om te lijmen-vertinnen, uitgerust met een gasfles, ingesteld op een brandtemperatuur tussen 630 – 650 graden Celsius.

De methode om metalen onderdelen (spoelen) te verbranden

Brandt voorzichtig de koperen spoelen met dat deel van de vlam dat zich ergens in het midden bevindt, omdat de temperatuur aan de bovenkant van de vlam veel hoger is. Zo lopen we het risico de spoelen/platen te veel te verbranden en de nanolagen te beschadigen. Als we met het midden van de vlammen op de spoelen aankomen, hebben we de nanocoating beter onder controle.

Wanneer we de vlam op de koperen geleider houden, zullen in een eerste fase enkele donkere kleuren van verschillende tinten verschijnen. Nog even verhitten totdat je een lichte metaalgrijze tint krijgt. Dan is het tijd om de vlam vanaf dat punt te verplaatsen. Praktisch gezien is de grijstint voor ons een indicatie van het feit dat daar een nanolaag is afgezet.

We gaan verder met de vlam op een ander deel van het materiaal. Nadat we met de vlam over het hele koperen stuk zijn gegaan, is de grijze laag al afgekoeld en kunnen we de nanocoating in hetzelfde gebied hervatten. Om het koperen stuk op deze manier te bedekken, van dichtbij tot dichtbij, is het soms nodig om tientallen keren met de vlam over het hele oppervlak van het stuk te gaan, met veel geduld, en er voortdurend voor zorgend dat de vlam nooit rood wordt. Het oppervlak wordt geleidelijk zwart.

maxresdefault

Pas op dat je de nanolagen niet barst of beschadigt!

Als we de vlam te lang op een bepaald deel van het onderdeel houden, gloeit het rood en raakt de nanolaag beschadigd (deze laat los van de geleider). Ook in deze situatie is het belangrijk om te weten dat dit niet betekent dat de betreffende koperen geleider niet meer kan worden gebruikt. Het is alleen nodig om de beschadigde nanolaag grondig te reinigen. Hiervoor is het voldoende om de geleider af te laten koelen, en dan zullen we het beschadigde gebied met een droge doek moeten wrijven en ervoor moeten zorgen dat we het niet met onze handen aanraken. Nadat deze beschadigde nanolagen zijn verwijderd, kunnen we het gebied opnieuw verbranden om een ​​nieuwe nanolaagcoating te creëren.

Als bij nanocoating met vlam de gebruikte onderdelen helemaal niet zwart worden, betekent dit dat ze niet van puur koper zijn gemaakt, maar van een legering. In deze situatie moeten de betreffende onderdelen worden vervangen, omdat ze niet voldoen.

Om de nano-coating met de vlam voort te zetten, kunnen we elke verdieping (stapelaar) in de lucht hangen, hangend aan een metaaldraad.

Voorzichtig! Draag tijdens deze operatie altijd beschermende handschoenen!

Voorzichtig! De metalen delen mogen niet te lang aan de vlam worden blootgesteld, omdat dit leidt tot rood worden van het koper en het breken van de nanolaag.

NANO_COATING_PROCESS_USING_FIRE_FROM_BUTANE_TORCH

De bewegingsmodus van de brandervlam op elke verdieping (stapelaar) van de Magravs Power Unit.

We starten de brander met de vlam en beginnen geleidelijk een verdieping (stapelaar) van de Magravs Power Unit te verbranden.

Voorzichtig! Nadat we de nanocoating aan één kant van een stapelaar hebben voltooid, draaien we deze om naar de andere kant en herhalen we het proces, deze keer verplaatsen we de vlam in de tegenovergestelde richting naar de eerste kant (we zullen de “spiegel” nanocoating bereiken aan de overkant).

Op deze manier worden beide vlakken in dezelfde richting nano-gecoat. Het is erg belangrijk om met dit aspect rekening te houden!

We beginnen altijd met de ingangsdraad in de centrale, “zwaartekracht” ring en gaan richting de kruising, dan gaan we door de “magnetische” ring.

We blijven in een andere benadering alle voorgaande verklaringen herhalen, voor een beter begrip ervan.

We beginnen met de draad die de centrale, “zwaartekracht” ring binnengaat. Wanneer we de juiste temperatuur hebben bereikt, krijgt het oppervlak van de koperdraad een licht metaalgrijze tint en gaan we verder met het verbranden van het volgende gebied. Het is noodzakelijk om een ​​​​constante temperatuur van de draden te handhaven en tegelijkertijd de vlam met een constante beweging te verplaatsen. Onvoldoende verbranding zal leiden tot verschillende kleuren van de gevormde laag.

We verplaatsen de vlam naar de ring in het midden en bewegen hem langzaam, met de klok mee, de hele weg. Nadat het verbranden van de centrale “zwaartekracht”-ring is voltooid, verplaatsen we de vlam omhoog, naar de perifere “magnetische” ring, en bewegen deze tegen de klok in. We gaan door de hele perifere magnetische ring.

De draad die afkoelt en geleidelijk een zwartglanzende kleur krijgt.

Nadat ik klaar was met het branden voor het gehele oppervlak van een vloer (stapelaar) aan beide zijden, liet ik het afkoelen. Nadat het volledig is afgekoeld, hervatten we hetzelfde proces pas de volgende dag (om een ​​​​interval te bieden voor de vorming van nanolagen). Zo kunnen we het proces van nanocoaten met de vlam meerdere keren per dag hervatten, totdat de vloer (stapelaar) helemaal zwart wordt.

Voorzichtig! Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe methoden van snelle nano-coating met 6 keer vlam in een interval van 24 uur en multimeter-ontlading van nanolagen.

Het kan zijn dat in de eerste dagen de zwarte laag op het oppervlak afkoelt en valt, maar we zullen geduldig volhouden. Het kan nodig zijn om het verbranden van het koperen oppervlak tientallen keren te herhalen!

Het is belangrijk om hetzelfde aantal nanocoatings uit te voeren voor zowel elk van de spoelen, als voor elk van de platen die nodig zijn om de GANS-materialen te maken en voor de andere delen van de Magravs Power Unit. Ook is het belangrijk dat we zoveel mogelijk dezelfde vlamvoortgangssnelheid aanhouden. Daarom vereist nano-vlamcoating veel ervaring en geduld.

Het is heel belangrijk dat we uiteindelijk de nano-gecoate oppervlakken intact houden.

Maak geen krassen op deze oppervlakken met metalen voorwerpen. Als we ze met metalen clips willen vastmaken, plaatsen we een stuk papier tussen de clip en het nano-gecoate oppervlak.

Op een gelijkaardige manier zullen we de nano-coating van koperen platen of draden realiseren. Bij nanocoatings met vlam is het niet nodig om de nanocoatings met behulp van de multimeter te polariseren of te ontladen.

Nano vlamcoating vereist een bepaalde hoeveelheid ervaring om de nodige vaardigheden te verwerven om het correct uit te voeren. Het wordt aanbevolen om voor de Magravs-units die worden gebruikt om elektriciteit te besparen, de nanocoatingmethode met de vlam te gebruiken.

Wat is nanocoating?

Wij wensen je veel succes en raden je aan bij elke stap van de procedure foto’s te maken en deze samen met je persoonlijke ervaringen openbaar te delen.

Translate »