GANS-verwerking: ontsmetten van water

Onderwerp

Het in dit rapport gepresenteerde op CuO2 GANS gebaseerde waterzuiveringssysteem breidt de resultaten uit van experimenten uitgevoerd in Ghana [ 1 ]. Het doel is om een efficiënt waterzuiveringssysteem te creëren dat gemakkelijk te gebruiken is, zelfs onder ongunstige omstandigheden met beperkt begrip van plasmawetenschap en -technologie. Deze studie werd uitgevoerd in Bangladesh, waar de consumptie van verontreinigd water vaak leidt tot veel op bacteriën en virus gebaseerde aandoeningen en maagproblemen.

Methode

De aanpak is om een methode te creëren om water gemakkelijk te zuiveren met GANS-materiaal zonder het direct te hanteren. Het is met name relevant wanneer de voldoende expertise van GANS nog niet heeft ontwikkeld en / of urgentie van de situatie een gemakkelijk beheersbare implementatie vereist.

Draagbaarheid kan onder dergelijke omstandigheden een belangrijke overweging worden.

De resultaten uit Ghana geven aan dat de CuO2 GANS zeer effectief is in het omgaan met bacteriën, virussen, verschillende organische en metaalverontreinigingen.

Figuur 1. De bolvormige GANS-unit

Gebruik

We gebruiken een kleine glazen bol ( ongeveer zo groot als een pingpongbal, zoals in figuur 1 ) met een zeer kleine hoeveelheid CuO2 GANS erin. De bal hangt van boven aan een dunne, nanocoated koperdraad, in een 18-liter container ( Figuur 2 ). De container heeft een kraantje dat 70% van de bovenkant af zit. Het water dat beschikbaar is via de watervoorziening van de stad wordt eerst in de emmer gegoten.

Het water is klaar voor consumptie nadat het water 12 tot 24 uur is opgeladen om de CuO2-veldwerking en sedimentatie in werking te laten treden. De kraan op de emmer kan dan worden gebruikt om het gezuiverde water eruit te halen. Gezien het onzuiverheidsniveau van het water onderin, wordt de emmer gereinigd na een interval van 3 tot 4 maanden.

Vergelijkbaar met direct contact CuO2. de situatie, de aanwezigheid van sedimenten heeft geen invloed op de smaak van het water omdat de bol met GANS het veld in stand houdt.

Een van de belangrijke aspecten van dit ontwerp is dat de bal kan worden gebruikt als een afzonderlijke herbruikbare eenheid. Een 42 mm-bal is draagbaar en de gebruiker hoeft geen kennis te hebben van GANS of plasma-veldbediening om deze te gebruiken. De bolvorm is niet essentieel en andere soorten glazen containers kunnen worden gebruikt wanneer dergelijke glasbolletjes niet beschikbaar zijn.

Observaties

Figuur 2. De complete geassembleerde waterzuiveringseenheid.

De basis voor deze waarneming is het gebruik van pure GANS zonder enige insluiting om het water te zuiveren. Naast de glazen bol zijn ook plastic containers getest om de verandering in watersmaak te zien. De plastic versies van de gebruikte ballen waren niet zo effectief in termen van transparantie in het plasmaveld. Onze ervaring op andere gebieden van plasmawetenschappelijke toepassingen gaf ook aan dat glas veel beter is dan andere materialen. In feite konden we geen verschil in smaak van water detecteren wanneer we in direct contact kwamen met GANS en GANS in glasinsluiting.

Onze gebruikelijke aanpak is om leidingwater als uitgangspunt te gebruiken. Na zuivering krijgt het water een zoete smaak, die lijkt op goed bronwater. Het smaakt aanzienlijk beter dan elk flessenwater dat je van een van de lokale markten kunt krijgen. We hebben een verrassend aspect van dit proces ontdekt: het gezuiverde water van een van de belangrijkste rivieren smaakt tastbaar beter dan gezuiverd leidingwater, hoewel de smaak van rivierwater in het begin veel erger is dan leidingwater.

Opmerkingen

Deze aanpak wordt al meer dan een jaar gebruikt met dezelfde bal en het aantal mensen dat de smaak van het water gebruikt en opmerkt, ligt nu in het bereik van meerdere duizend.

Dit blog is slechts een voorbeeld hoe je de gans toe kunt passen voor je gezondheid. Lumion Creations is slechts een boodschapper en dus niet aansprakelijk voor ongewenste effecten die zouden kunnen optreden. Informeer jezelf goed voor je gans voor je gezondheid gaat gebruiken! 

 

 

Translate »