Gravitationeel-Magnetische Batterij

Batterij-intro1.png

Sleutelwoorden: plasma-batterij, elektronica, school, Roemenië.

Gepubliceerd: augustus 2018.

Doelstelling

Gravitationeel-Magnetische Batterij, gemaakt door D. I., schooljongen van de vijfde klas bij I.D, Sirbu van Petrila, provincie Hunedoara, Roemenië.
Gepresenteerd op de Minitehnicus County Contest, georganiseerd in de Children’s Club in Petrosani op 9 juni 2018.

Methode

Methode: Koperdraad 2,5 mm nanocoated met vlam 4 keer genanocoat.

GANS gebruikt: 10 ml GANS-mix van: – 40% CH3, 18% CO2, 18% ZnO, 18% CuO.

Voorbereiding

Gans maken in de standaard reactoren, met een led lampje en 10% zout.  Nanospoelen zijn genanocoat door vuur.

Batterij-2.png

het maken van de batterij:

We gebruikten een nanocoated koperdraad van 9 cm die we omwikkelden met een papieren servet die gedoopt was in de mix van gans, en omhulde dit met aluminiumfolie van 28 cm lang en van 7 breed.
Hierbij waar ik vanaf het einde ( 1 cm ) omhoog boog. het Aluminium was 9 slagen tegen de klok in eromheen gewikkeld, met 2 cm zinkdraadveren.

Toepassing

Deze batterij is getest tijdens de Minitehnicus-wedstrijd op 9 juni 2018 in Petrosani, Roemenië.

Observaties

Nadat deze plasma-batterij was ontwikkeld, werd een procedure gevonden om het resultaat te verbeteren door de papieren huls te vervangen door wattenschijven die worden gebruikt voor make up reiniging.

Resultaten

De Minitehnicus-wedstrijd mat de batterij met een multimeter en de geregistreerde waarde was 0,64 Volti. De verantwoordelijke student behaalde het diploma van de 1e plaats.

Referenties

We vermelden dat D. I. verzocht om te worden opgeleid met de informatie van de plasmawetenschap en nam deel aan de theoretische en praktische workshops die werden gegeven door de leden van de Plasma Hunedoara Study Group, het lokale laboratorium in Petrila, gecoördineerd door Giani Marin Boia en Pelacaci Georgeta Emilia, die 3 middelbare scholieren voorbereiden op Vietnamese laboratoriumcompetities, samen met natuurkundeleraar Cindea Nicoleta van Constantin Brancusi Technical College in Petrila. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking tussen het “Constantin Brancusi” Technical College in Petrila, met de steun van de Plasma Romania Scientific Association en de Keshe Romania Association, en Nationaal Instituut voor Onderzoeksontwikkeling voor Mijnbouwbeveiliging en Explosieve Bescherming. Bedankt, meneer Keshe.

Batterij-3.png
Translate »
Ga naar de inhoud